+48 77 453 12 14
Opole ul. Ostrówek 19

Dodano:

Witamy w Restauracji Starka

Dodano:

Gault & Millau Polska 2015

Szanowni Goście,

z przyjemnością informujemy,  że Restauracja Starka została umieszczona w prestiżowym, francuskim przewodniku kulinarnym „Gault & Millau Polska 2015” i uhonorowana dwiema czapkami! W tym gronie są tylko cztery restauracje z całego Dolnego i Górnego Śląska i pięćdziesiąt w kraju.

Jednocześnie p. Iwona Cebula- szefowa kuchni w Starce, znalazła się wśród pięciu najlepszych szefowych restauracji, zajmując ostatecznie drugie miejsce w Polsce.

Dear Guests,

we have the pleasure to inform you, that „Starka”restaurant was included in prestigious french culinary guide “Gault & Millau Poland 2015”and awarded with two toquess.
In this group we will find only four restaurants from whole Upper and Lower Silessia and fifty in the country.

What is more, Mrs Iwona Cebula, chef in “Starka”restaurant , found her self in a group of five top women chefs achiving finally socound place in Poland.

 

Ponadto w sezonie 2014/ 2015 zostaliśmy także umieszczeni w:
Moreover in 2014/ 2015 season we were also placed in:

 

Przewodnik „101 najlepszych restauracji i hoteli w Polsce według Magdy Gessler
The Guide „101 best restaurants and hotels in Poland by Magda Gessler

 

Przewodnik „ Poland 100 Best Restaurants
The Guide „ Poland 100 Best Restaurants

Dodano:

IMPREZY ZAMKNIĘTE W BISTRO

Szanowni Państwo,
Proponujemy Państwu możliwość wykorzystania naszego BISTRO (1-sze piętro) na organizację zamkniętych imprez z obsługą kelnerską, ustalonym menu – także w formie szwedzkiego stołu – do maksymalnie 25 os.
W sprawie szczegółowych ustaleń proszę się kontaktować z:
Krzysztof Cebula – 604 523 895

Zapraszamy
Iwona i Krzysztof Cebula

Dodano:

MENU ŚWIĄTECZNE

Szanowni Państwo,
w okresie świątecznym przygotowaliśmy dla Państwa specjalne menu, dostępne na wcześniejsze zamówienie

Przystawki zimne:

- Rolada z sandacza z sosem tatarskim
24,00
- Sałatka z wędzonym pstrągiem
23,00
- Śledź w zaprawie
22,00
- Polędwiczka z dorsza w winnej zalewie
26,00

Przystawki ciepłe:

- Pierogi z kapustą i grzybami
22,00
- Prawdziwki w śmietanie na cieście francuskim
24,00

Zupy:

- Barszcz czerwony z uszkami lub pasztecikiem grzybowym
16,00
- Zalewajka na podgrzybkach
14,00
- Zupa borowikowa
14,00

Dania główne:

- Karp smażony panierowany z puree ziemniaczanym i zasmażaną kapustą
36,00
- Polędwiczka z dorsza ze spatzlami, smażonymi kurkami i sosem cytrynowym
42,00
- Gołąbki z kaszą gryczaną w sosie grzybowym
28,00

Desery:

- Pierogi z suszonymi śliwkami
16,00
- Kołacz serowy
8,00
- Kołacz makowy
8,00

Dodano:

BEAUJOLAIS NOUVEAU – MENU

Szanowni Państwo,
przypominając Państwu o zbliżającym się święcie młodego wina Beaujolais nouveau, które odbędzie się w naszej restauracji w najbliższy czwartek i piątek przesyłam Państwu MENU stworzone wyłącznie na te dwa dni. Mam nadzieję że po przeczytaniu tego menu cieknąca ślinka spowoduję, że sięgną Państwo po telefon i zrobią rezerwacje na ten fantastyczny wieczór dla smakoszy wykwintnej kuchni francuskiej.

PRZYSTAWKI:
Pasztet z wątróbek gęsich na grzance

Nóżki wieprzowe Saint Germain z aioli

Mini tarta z camembertem

Mieszane sałaty z sosem vinaigrette

ZUPY:
Zupa ślimakowa

Czosnkowa z paluchem francuskimi

DANIA GŁÓWNE:
Tournedos z polędwicy wołowej z puree ziemniaczanym, borowikami i szpinakiem

Comber jagnięcy po prowansalsku z puree groszkowo-ziemniaczanym i konfiturą z czerwoną cebuli

Cordon bleu z zapiekanką ziemniaczaną i glazurowaną marchewką

Kurczak baby pieczony z sakiewką z mięsem kaczki, szpinakiem i kartofelkami

Królik po bretońsku w sosie musztardowym z pieczonymi kartofelkami z konfiturą z czerwonej cebuli

Mule po prowansalsku w białym winie

Polędwica z dorsza z ratatouille i zapiekanką ziemniaczaną

DESERY:
Gruszka w szaliczku z ciasta francuskiego z sosem czekoladowym i lodami waniliowymi

Omlet rumowy z owocami

Pozdrawiamy
I.K.B. Cebula
Restauracja i hotel STARKA

Dodano:

NOWOŚCI W BISTRO

W dniach 16 i 17 marca w BISTRO przygotowaliśmy dla Państwa:

  • Zupa fasolowa – 10 zł
  • Mieszek cielęcy z farszem pieczarkowym, puree, szaszłykiem jarzynowym i sosem jabłkowym – 28 zł

Zapraszamy

Dodano:

Nowości w Bistro i św. Patryk

W dniach 14 i 15 marca przygotowaliśmy dla Państwa w Bistro:

-kremową zupę serową z grzankami – 10 zł
-pyzy kartoflane nadziewane mięsem
z surówką z marchwi i chrzanu – 28 zł

Natomiast w sobotę zapraszamy
do skosztowania lanego Guinnessa z okazji międzynarodowego święta Św. Patryka.

Dla wytrwałych piwoszy przewidziano upominki. Czas picia piwa umili irlandzka muzyka.

Dodano:

Nowości w naszej karcie:

Szefowa kuchni poleca:

Polędwiczki wieprzowe w sosie z tuńczyka z kaparami - 22,00

Zupa czosnkowa z grzankami - 11,00

Duszony kotlet schabowy z kością w sosie śmietanowo-kaparowym z puree kartoflanym i sałatką z buraków - 37,00

Tarta czekoladowa - 14,00

Dodano:

Bistro Starka

Szanowni Państwo,

informujemy, że w okresie 04.06 – 31.08.2012 z powodu sezonu urlopowego BISTRO zawiesza swoją działalność.

Zapraszamy Państwa 1.09.2012 na ponowne otwarcie w nowej, zmienionej formule.

Jednocześnie zachęcamy w tym okresie (czerwiec, sierpień) do wykorzystywania BISTRO na imprezy zamknięte (do 25 osób) z ustalonym menu. Informacje w tej sprawie można uzyskać pod numerem telefonu 0-604-523-895.

Życzymy Państwu słonecznych wakacji i oczekujemy na ponowne spotkanie.

Iwona, Krzysztof i Bartłomiej Cebula

Zamknij